Filters
Kategorie blogu
Blízko

Víte, jaká je barva roku 2019?

Každý rok vyhlašuje společnost Pantone barvu roku. Pro zcela nový rok 2019 to bude korálová barva, která ovlivní všechny designéry a to od domácností až po módní stylisty a návrháře. V předchozím roce se hřála na výsluní barva ultra violet, fialová. Rok 2017 patřil zelenkavému tónu a rok 2019 se nesl v barvě rose quartz, jemně růžové. Jak bylo zmíněno v nadpise, ještě rok před tím jsme si užívali tóny barvy marsaly, která patří mezi nejžádanější barvu britské šlechty. Nosí ji královské rodiny a je příslibem elegance, umírněnosti a vytříbeného vkusu.

Firma Pantone

V americkém New Yorku sídlí společnost Pantone, jež byla založena počátkem šedesátých let a získala si svou stabilní pozici na trhu díky systému barev. Ten je hojně využívám v mnoha odvětvích, třeba v tiskovinách, při výrobě textilií, plastu a je tedy odrazovým můstkem pro designéry i návrháře. Je potřeba si uvědomit, že barva, kterou firma Pantone zvolí, ovlivní prakticky všechny a všechno během celého roku. Lidé začínají šílet po nových módních kouscích, chtějí obouvat ty nejmodernější boty a do svého interiéru vnést maximální luxus. Korálová barva, neboli living coral, živoucí korálová, se v přírodě často přirozeně nevyskytuje, nicméně se bude nejvíce používat na oblečení, nehtech, rtech i v podobě bytových doplňků a dekorací. Korálovou barvu nosí také celebrity a ty přesně vědí, jak ovlivnit své fanoušky!

Ideální pro tmavovlásky

Living coral se perfektně hodí pro tmavší typy. Pastové barvičce by se měly vyhnout zrzky, protože ryšavé vlasy a k tomu světle červené až růžové oblečení by mohlo působit agresivně a jednotvárně. Nimcéně ani rusovlásky se musí ochudit o nošení nejnovějších trendy kousků. Jen místo oblečení mohou zvolit třeba detaily. Takový pásek, čerstvý lak anebo boty či kabelka budou tím pravým ořechovým!