Filters
Kategorie blogu
Blízko

Toužíte po krásných řasách? Vyhněte se nejčastějším chybám s řasenkou

Make-up je mocný – někdy je přece naším „druhým obličejem“ a jeho pečlivá či méně pečlivá aplikace o nás prozrazuje mnohé. Podstatnou roli hrají detaily. V kosmetické taštičce můžeme ukrývat sebelepší kousky, ale jakmile je špatně naneseme, celý dokonalý look je ten tam. Dnes se zaměříme na řasenku, která, věřte nebo ne, dokáže zpackat mnohé... Jakých nejčastějších chyb se při její aplikaci dopouštíme?

Méně je někdy více

To platí u řasenky dvojnásob. Často můžete vidět dámy, které chtějí svým řasám opravdu dopřát, a proto řasenku nanesou několikrát za sebou. Jejich řasy pak ale vypadají jako malé pavoučí nožky, jsou slepené do sebe a nánosy řasenky se z nich nehezky drolí. Pamatujte, že řasenku bychom měli nanášet vždy maximálně ve dvou vrstvách.

Za vyschlou řasenku a žmolky v ní si můžeme samy

Je to tak. Většinou totiž máme tendence kartáčkem v řasence pumpovat sem a tam. Tím se do řasenky dostává vzduch a vysychá. Ještě před tím nám ale život znepříjemní protivnými žmolkami, které při pumpování vzduchu vznikají. Ty se pak neobjeví nikde jinde než na našich řasách.

V čerstvosti je síla

U řasenky obzvláště. Patříte-li mezi dámy, které v kosmetickém pouzdře přechovávají několik řasenek nejistého data pořízení, uděláte nejlépe, když se jich zbavíte. Bakterie, které se na starším kartáčku vytvářejí, by vás mohly potrápit zarudnutím očí, ale i nepříjemným svěděním či pálením.

S délkou lze čarovat

Je to tak. I to, jak budou naše řasy opticky dlouhé, určujeme my. Řasenku bychom měli vždy nanášet už od samotných kořínků, ideálně jemnými pohyby ze strany na stranu. V případě, že barvu nanášíme jen na konečky, vypadají naše řasy mnohem kratší – a to je škoda, no ne?

Pozor na obtisky

Dámy, známe to všechny, nehezké černé fleky, když se nám řasenka zvěční nad víčkem. Jak se jich vyvarovat? Nejjednodušší je osvojit si návyk líčit nejprve spodní řasy. Horní tím pádem v momentě jejich zvednutí ještě načerněné nemáme a obtisk nehrozí. Pokud nanášíte řasenku v opačném pořadí a obtisk se vám skoro nikdy nevyhne, vezměte na něj vatovou tyčinku. Ale pozor, odstraňujte, až skvrna zaschne. V opačném případě ji jen rozmažete.